Familieterapi
_____________________


Der kan være mange grunde til at gå i familieterapi. 
Ofte er det fordi, en eller flere af børnene i familien ikke trives. Når der er en i familien, der har det skidt, så påvirker det hele familien og derfor er det en god ide at hele familien samarbejder om at skabe en forandring.

Skænderier, oplevelse af at blive modarbejdet, tristhed eller angstsymptomer hos et af familiens medlemmer rammer familiens trivsel. Det kan også være, at stemningen i jeres familie er anspændt eller præget af tabuer. Her kan familieterapi skabe den nødvendige forandring. Når alle i familien mødes ligeværdigt og får et fælles rum at tale sammen i, sker der ofte forandringer i familiedynamikken.

Det er ofte hos børnene, at familiens manglende trivsel ses tydeligst. Børnene reagerer forskelligt. Nogle trækker sig, mens andre reagerer med angst, aggression eller får et stort behov for at kontrollere. Når børn reagerer, er det som regel en sund reaktion på, at der er noget i deres liv, som ikke er godt for dem.  

 

Hvordan foreløber familieterapi?

Familieterapi tager udgangspunkt i en familiesamtale, hvor der er plads og tid til, at alle i familien kan udtrykke sig og bliver lyttet til. I terapien har jeg fokus på jeres indbyrdes relationer for at få øje på, hvordan I hver især oplever udfordringerne. Gennem denne proces giver det mulighed for at forstå hinandens reaktioner, og måske skabe mere rummelighed og forståelse i jeres familie.

Du er altid velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om, hvordan jeg arbejder